+385 42 200 550

Gynositol

47,86 € (360,60 kn)
  • Besplatna dostava za narudžbe iznad 50 €
    Za narudžbe manje od 50€ : već od 5,30€
  • Plaćanje na rate
  • Rok isporuke: 2 dana
  • Sigurna online kupnja
  • Šifra proizvoda
  • C019569
  • Raspoloživost
  • raspoloživo

Pakiranje: Kutija sa 60 vrećica po 2.1 g

Gynositol® je dodatak prehrani koji pomaže regulaciji metabolizma, a prije svega regulaciji funkcije jajnika. Zbog toga može biti iznimno koristan kod sindroma policističnih jajnika (PCOS), inzulinske rezistencije, a također i pomoći kod sprječavanja nastanka gestacijskog dijabetesa.

Gynositol je dodatak prehrani koji sadrži mioinozitol i folnu kiselinu. Pomaže regulaciji metabolizma, a napose regulaciji funkcije jajnika.

Gynositol može biti koristan kod sindroma policističnih jajnika (PCOS), inzulinske rezistencije te također može pomoći kod sprječavanja nastanka gestacijskog dijabetesa.

Sindrom policističnih jajnika (PCOS) pogađa 1 od 10 žena i najčešći je endokrini poremećaj kod žena te jedan od vodećih uzroka izostanka ovulacije. 

Zabrinute ste zbog neredovitih menstruacija? Ovulacije izostaju ili već dugo ne uspjevate ostvariti trudnoćuSindrom policističnih jajnika (PCOS) je najčešći endokrinološki, metabolički i reprodukcijski poremećaj kod žena i glavni uzrok neplodnosti! Dodatak prehrani Gynositol pomaže otkloniti simptome policističnih jajnika i unaprjeđuje reproduktivno zdravlje.

Gynositol je dodatak prehrani koji sadrži mioinozitol i folnu kiselinu, a namijenjen je ženama prije i tijekom trudnoće. Dolazi u pakiranju od 60 vrećica po 2,1 grama, a upotrebljava se 1 vrećica na dan, otopljena u čaši vode ili izravno otopljena u ustima. Pakiranje od 60 vrećica je dostatno za 2 mjeseca korištenja.

  • Mioinozitol je molekula slična glukozi uključena u funkcioniranje mnogih staničnih mehanizamaUnapređuje reproduktivno zdravlje i zdravu funkciju jajnika – pomaže otklanjanju mnogobrojnih poremećja poveznih sa PCOS.
  • Folna kiselina ili vitamin B9 ima ključnu ulogu u rastu majčinog tkiva tijekom trajanja trudnoće te sprječava kongenitalne malformacije mozga i kralježnice djeteta.

Gynositol je dodatak prehrani koji pomaže:

  • regulaciji metabolizma
  • regulaciji menstrualnog ciklusa i funkcije jajnika
  • koristan kod sindroma policističnih jajnika (PCOS)
  • pomaže kod inzulinske rezistencije
  • može pomoći kod sprječavanja nastanka gestacijskog dijabetesa
  • smanjuje simptome PCOS-a (hiperandrogenizam, hirzutizam i akne)
  • obnavlja hormonalnu homeostazu i ovulaciju

Gynositol i sindrom policističnih jajnika (PCOS)

 

Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je endokrinološki, metabolički i reprodukcijski poremećaj. Žene s PCOS imaju čitav niz kliničkih znakova i simptoma, a najčešći su poremećaj ovulacije, povećano stvaranje androgena i policistični izgled jajnika koji se utvrđuje ultrazvukom. 

Žene s policističnim jajnicima imaju povećan rizik za nastanak mnogih bolesti. Povišen je rizik za neplodnost i čitav niz drugih ginekoloških problema (disfunkcijska krvarenja, hiperplazija i rak endometrija) i komplikacija u trudnoći (spontani pobačaji, gestacijski dijabetes, hipertenzija, preeklampsija).

Osim toga, žene s PCOS-om imaju veći rizik od pretilosti, inzulinske rezistencije, dijabetesa tipa 2, dislipidemije, hipertenzije (metabolički sindrom!).

 

Mioinozitol i folna kiselina u liječenju PCOS-a

Uz folnu kiselinu ili vitamin B9mioinozitol je glavni sastojak GynositolaMioinzoitol može pomoći u regulaciji brojnih hormona kao što su hormon za stimulaciju štitnjače (TSH), folikul stimulirajući hormon (FSH) i inzulin. 

Primjenom mioinozitola u žena s hiperandrogenemijom zapaženo je da se ukupne koncentracije androgena, FSH-a i LH-a smanjuju, dok se koncentracije estradiola povećavaju. Blago se smanjuje koncentracija ukupnog kolesterola, povećava koncentracija HDL kolesterola i smanjuje koncentracija LDL kolesterola. Dakle primjena peroralnog mioinozitola značajno smanjuje hirzutizam i hiperandrogenizam te poboljšava abnormalni metabolički profil žena s hirzutizmom. (Izvor: JGL.hr)

Tijekom godina nekoliko se supstanci pokazalo korisnim u poboljšanju inzulinske rezistencije, smanjenju kronične upale i uravnoteženju hormona kada je u pitanju PCOS, a među njima se ističe mioinozitol. Studije, naime, pokazuju kako mioinozitol u dozi od 2 do 4 g dnevno može imati povoljan utjecaj na razine spolnih hormona u žena s PCOS-om.

Suplementi koji sadrže potrebne dnevne doze mioinozitola i folne kiseline imaju za cilj poboljšati regulaciju menstrualnog ciklusa i kvalitete jajnih ćelija, kao kvalitetna priprema za ostvarivanje zdrave trudnoće. Preporučuje se uzimanje suplemenata u  trajanju od najmanje 3 mjeseca.

 

Djelovanje mioinozitola i folne kiseline – studije i ispitivanja

Dokazano je pozitivno djelovanje mioinozitola u metaboličkim funkcijama. U randomiziranom, dvostruko slijepom, ukriženom ispitivanju s bolesnicama prekomjerne tjelesne mase u adolescentnoj dobi s PCOS-om i rezistencijom na inzulin koje su koristile mioinozitol u dnevnoj dozi od 4 g uz 400 mcg folne kiseline kroz razdoblje od 6 mjeseci dokazano je značajno smanjenje:

  • tjelesne mase do 5,36 kg
  • BMI-ja do 1,65 kg/m2
  • opsega struka do 2,9 cm
  • potkožnog masnog tkiva do 52,5 cm2
  • razine inzulina do 2,2 ml/l

Osim toga, dokazano je da mioinozitol pozitivno utječe na homeostazu hormona i inzulinske signalizacije hormona jer smanjuje hiperandrogenizam, hirzutizam i učestalost akni. Prospektivno ispitivanje u trajanju od 6 mjeseci tijekom kojeg su bolesnice s PCOS-om i hirzutizmom koristile mionizitol u dozi od 4 g dnevno uz 400 mcg folne kiseline pokazalo je da smanjuje hirzutizam, ukupnu razinu androgenih hormona i inzulinsku rezistenciju, a istovremeno povećava razinu estradiola.

Mionizitol je u randomiziranom, dvostruko slijepom ispitivanju koje je trajalo 16 tjedana u pacijentica s PCOS-om i hirzutizmom koje su uzimale 4 g mioinozitola dnevno uz 400 mcg folne kiseline pokazao sljedeće učinke:

  • povećava osjetljivost na inzulin za 84 %
  • povećava vrijednost progestina
  • smanjuje trigliceridemiju za 52 %

Vezano za učinke mioinozitola u funkciji ovulacije, u ispitivanju koje je trajalo 14 tjedana uočeno je brže sazrijevanje folikula u skupini ispitanica s PCOS- om koje su uzimale 4 g mioinozitola dnevno uz 400 mcg folne kiseline u odnosu na skupinu ispitanica koje su koristile samo 400 mcg folne kiseline.

Razina estrogena u plazmi značajno je rasla nakon prvog tjedna korištenja kombiniranog dodatka prehrani, došlo je do značajno bolje regulacije menstrualnog ciklusa i vrijeme ovulacije je skraćeno – 24,5 dana u odnosu na kontrolnu skupinu gdje je prosječno vrijeme ovulacije bilo 40,5 dana.

Nakon 6 mjeseci uključivanja mioinozitola u terapiju žena s PCOS-om, vraćena je spontana ovulacijska aktivnost u 72 % slučajeva, a u 55% slučajeva postignuta je trudnoća. 

Način primjene: 1 vrećica na dan, otopljena u čaši vode ili izravno otopljena u ustima. Po preporuci liječnika se mogu uzimati i 2 vrećice na dan.

Upozorenja i mjere opreza: Nemojte uzimati Gynositol® ako ste alergični na bilo koji sastojak proizvoda. Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Čuvati izvan pogleda i dohvata djece. Čuvati zaštićeno od svjetla, topline i vlage. Upotrijebiti prije isteka roka valjanosti. Gynositol® je dodatak prehrani koji se dobro podnosi pri preporučenim dnevnim dozama. Može se uzimati s većinom drugih dodataka prehrani i lijekova koji se dobivaju na recept. Ipak, prije uzimanje lijekova i dodataka prehrani važno je upitati liječnika za savjet. Dodatak prehrani nije zamjena za raznoliku, uravnoteženu prehranu i zdrav način života.

Pitanja i odgovori
Ocijenite ovaj proizvod
  • {{review.Username}} ocjenjuje:
{{review.DateCreated_print}}
{{review.Description}}
Sastojci

Popis sastojaka (u preporučenoj dnevnoj dozi /1 vrećica) Mioinozitol (2000 mg); Maltodekstrin (97,3 mg); Folna kiselina (vitamin B9, 200 μg); Sredstvo protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid (E551)

Pitajte ljekarnika
Pitajte našeg ljekarnika
Ako trebate savjet vezan uz zdravlje slobodno se obratite našem ljekarniku
Pogledani proizvodi