+385 42 200 550

octenisan md gel za nos

13,89 € (104,65 kn)
  • Besplatna dostava za narudžbe iznad 50 €
    Za narudžbe manje od 50€ : već od 5,30€
  • Plaćanje na rate
  • Rok isporuke: 2 dana
  • Sigurna online kupnja
  • Šifra proizvoda
  • C019112
  • Raspoloživost
  • raspoloživo

Pakiranje: 6 ml

Octenisan md gel za nos je hidrogel namijenjen za vlaženje i dekontaminaciju predvorja nosa putem mehaničkog čišćenja te kao potpora liječenju ozljeda epitela nosa.

Hidrofilna svojstva Octenisan md gela za nos omogućuju učinkovito vlaženje predvorja nosa. Učinci vlaženja hidrogela potpomažu povoljnu fiziološku okolinu koja sprječava nastanjivanje bakterija.

Osim toga, obnova fizioloških funkcija zaštite i čišćenja doprinosi učinkovitoj dekontaminaciji od višestruko otpornih patogena.

Za proces zacjeljivanja mora biti moguća proliferacija i migracija epitelnih stanica, čemu pridonosi vlažna okolina rane. U vlažnom okruženju koje formira hidrogel, ozljede nosnog epitela mogu optimalno zacijeliti.

Način primjene: 

Ako nije drugačije propisano, po potrebi primijenite Octenisan md gel za nos do dva puta dnevno. Octenisan md gel za nos namijenjen je za primjenu samo u predvorju nosa i na kožu ispod nosnog otvora.

Primjena u predvorju nosa

Nanesite gel, npr. pomoću štapića s vatom, u dovoljnoj količini u predvorje nosa tako da je površina potpuno prekrivena. Da biste osigurali jednoliku raspodjelu gela, nakon unošenja Octenisan md gela za nos zatvorite nos pritiskom sa strane, a zatim masirajte između palca i još jednog prsta. Po potrebi, prethodno temeljito očistite nos vlažnim štapićem s vatom. Višak gela također uklonite štapićem s vatom i provjerite je li ostao vlažan sloj. Potrebno je izbjegavati izravan dodir s otvorom tube kako bi se spriječila kontaminacija mikroorganizmima.

Primjena ispod nosnog otvora

Gel treba primijeniti (npr. štapićem s vatom) u dovoljnoj količini na nadraženu kožu ispod nosnog otvora tako da je površina potpuno prekrivena. Treba osigurati da ostane vlažni sloj.

 

Nije primjereno za djecu mlađu od 1 godine.

Octenisan md gel za nos ne smije se primjenjivati u slučaju poznate  alergije ili sumnje na alergiju na neki od sastojaka (propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidin diklorid). Posavjetujte se sa svojim liječnikom ako niste sigurni.

Pitanja i odgovori
Ocijenite ovaj proizvod
  • {{review.Username}} ocjenjuje:
{{review.DateCreated_print}}
{{review.Description}}
Sastojci

Pročišćena voda, propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidindiklorid.

Pitajte ljekarnika
Pitajte našeg ljekarnika
Ako trebate savjet vezan uz zdravlje slobodno se obratite našem ljekarniku
Pogledani proizvodi