+385 42 200 550

Budućnost naše djece

Dodaci prehrani za djecu


Uz dodatnu edukaciju te puno ljubavi i brige, svatko može lakše razumijeti i prevladati čimbenike koji narušavaju zdravlje djece.

Napisao Dr. Murray C. Clarke

Kvaliteta i sadržaj nutrijenata u današnjoj hrani ozbiljno su narušeni uslijed suvremene obrade tla i procesiranja prehrambenih namirnica, što može rezultirati smanjenim unosom hranjivih tvari u prehrani. Negativan učinak na zdravlje ima i veliki porast koncentracije kemijskih tvari, toksičnih metala, plinova i drugih zagađivača u okolišu.“

U svojoj klinici, kao liječnik koji se bavi homeopatijom i akupunkturom duže od 20 godina, imao sam priliku specijalizirati se u liječenju djece. Liječio sam djecu sa različitim dijagnozama, od infekcija uha, prehlada, kašlja, sinusitisa, alergija, astme, probavnih smetnji do težih problema sa poremećajem pažnje, hiperaktivnošću, drugim poremećajima u ponašanju i autizmom. U svojim nastojanjima da im pomognem puno sam vremena posvetio istraživanju uzroka, prevenciji i liječenju različitih bolesti i stanja. Istraživanja pokazuju da su posjeti liječniku zadnjih 10 godina porasli za 135% kod infekcija uha, 200% kod astme, 300% kod autizma, 500% kod ADHD-a. Prema članku koji je objavljen 2007. godine u Journal of American Medicine, jedno od petero djece danas pati od nekog poremećaja (poremećaj u razvoju, problemi s učenjem, hiperaktivnost, poremećaj pažnje..)

Što toliko utječe na djecu da su oni danas više skloni infekcijama, alergijama, astmi, ali i emocionalnoj i mentalnoj neravnoteži?

Za početak, moramo shvatiti da su djeca danas svakodnevno izložena velikim naporima. Kako bi se mogli suočiti sa svakodnevnim životnim izazovima, treba energija i nutrijenti. Istovremeno energija i nutrijenti su im potrebni za rast i razvoj.

Dječji organizam je neprestano u „fazi obnove“ jer se intenzivno razvijaju fizički, mentalno i emocionalno kao ljudska bića. Ako gledamo iz te perspektive, shvatit ćemo važnost potpore u obliku esencijalnih nutrijenata u razvojnim godinama djeteta.

Tijelo i mozak koji je razvijen u djetinjstvu i adolescenciji postaju temelj njihova daljnjeg života.

Esencijalni nutrijenti koji se sastoje od vitamina, minerala, aminokiselina i esencijalnih masnih kiselina su sirovina koja se koristi za pravilan razvoj kostiju, mišića, imunološkog sustava, neurona, mozga i drugih organa. Ti nutrijenti se nazivaju esencijalnim zbog toga što ih tijelo samo ne može proizvesti. Kako bi dječji organizam pravilno funkcionirao i rastao, potrebno je svakodnevno unositi esencijalne nutrijente, preko hrane i dodataka prehrani.

Postoji mnogo istraživanja koja pokazuju kako čitav spektar esencijalnih nutrijenata potiče zdravi razvoj, imunitet te emocionalnu i mentalnu vitalnost, dok manjak esencijalnih nutrijenata ili pad njihove kvalitete djeluje upravo suprotno. Prije ili kasnije neravnoteža ili nedostatak esencijalnih nutrijenata dovest će do simptoma koji su uzrokovani narušenim imunitetom, fizičkim, mentalnim ili emocionalnim zdravljem. Na simptom uvijek gledamo kao upozorenje da organizam ne dobiva nešto što mu je neophodno za normalnu funkciju.

Tijekom svog rada zamijetio sam da je zastupljenost svih esencijalnih nutrijenata preko svakodnevne prehrane ili uzimanja suplemenata, temelj zdravog razvoja i održavanja dobrog zdravlja.


U prevenciji i liječenju bolesti koje se učestalo ponavljaju (infekcije, astma, alergije i ostale dječje bolesti) u razvoju djeteta najvažnija je pravilna prehrana.
Uzimanje esencijalnih nutrijenata preko dodataka prehrani danas je postalo neophodno jer djeca često ne dobivaju dovoljno nutrijenata putem hrane.

Liniju ChildLife kreirao sam na bazi esencijalnih nutrijenata koji su se kroz moje dugogodišnje iskustvo pokazali najznačajnijima za održavanje zdravog razvoja i za prirodno jačanje imunološkog sustava djece.
ChildLife esencijalni nutrijenti formulirani su na bazi prirodnih sastojaka vrhunske kvalitete, prilagođeni potrebama djece.
Odličan okus koji djeca obožavaju ono je što našim proizvodima daje mogućnost da njihovo uzimanje postane dio dnevne rutine, a ne borba i „igra nadmudrivanja“.
Uz dodatnu edukaciju te puno ljubavi i brige, svatko može lakše razumjeti i prevladati čimbenike koji narušavaju zdravlje djece.

Nadam se da će ChildLife proizvodi odigrati značajnu ulogu u razvoju i održavanju zdravlja i Vašeg djeteta.
 
Izvor: www.childlife.hr
References:J. Wallach, ND and M. Lan, MD, Rare Earths, Double Happiness Publishing, CA, 1993.
Pediatric Antibiotic Use Soars, Medical World News, November 9, 1987.
Essential Nutrients, Merck Manual, p. 932 , 1992.
M. Werbach, MD, Nutritional Influences on Illness: A Sourcebook of Clinical Research, Third Line Press, CA, 1993.
Price, WA, Nutrition and Physical Degeneration, Price-Pottenger Foundation, 1945.
Perrin J., The Increase of Childhood Chronic Conditions in the United States. JAMA. 2007: 291; 2755 - 2759