+385 42 200 550

Pokrenite se uz Hansaplast za sigurnost u svakom pokretu

Sport / Aktivnost

Poznata je činjenica kako redovita tjelovježba doprinosi cjelokupnom zdravlju uma i tijela. Ona povećava energiju i mišićnu masu, smanjuje rizik od određenih zdravstvenih stanja i pomaže u kontroli težine. Štoviše, poboljšava raspoloženje i omogućuje dulji život. Osim toga, dovodi do povećanja fleksibilnosti i protoka krvi u tijelu.

Bavljenje sportom, osim što je zdravo, nosi sa sobom i neželjene posljedice kao što su sportske ozljede. One su, nažalost, česte, pa čak i neizbježne posljedice sportskog načina života. Ipak, sportske ozljede mogu se prevenirati, uz poduzimanje određenih mjera. Da bi se smanjilo zadobivanje sportskih ozljeda, neophodno je vježbe provoditi kvalitetno i svakodnevno, najmanje 3x tjedno, educirati se o mehanizmima ozljeđivanja, ali i koristiti adekvatnu sportsku zaštitu i njegu. Pokrenite se i zajedno uz Hansaplast zaštitu, korisne savjete i treninge aktivirajte svoje mišiće i zglobove.

S.O.S. ZA OSLABLJENE ZGLOBOVE

 

U slučaju oslabljenih zglobova, tijekom tjelovježbe i ostalih aktivnosti, potrebno ih je učvrstiti kako bi se izbjegle ozbiljnije posljedice. Hansaplast je patentirao inovativne učvrsne zavoje za zglob ruke i koljeno koji stanu u svaku sportsku torbu, a pouzdano sprječavaju bolove u mišićima i zglobovima. Hansaplast učvrsni zavoj za koljeno osmišljen je za ukočeno, slabo ili ozlijeđeno koljeno. Njegov anatomski oblik omogućuje optimalno prianjanje i zaštitu zgloba. Prikladan je za lijevi i desni zglob, diskretan i prikladan za nošenje ispod odjeće. Isto tako, Hansaplast učvrsni zavoj za zglob ruke pruža čvrstu i pouzdanu potporu bolnim zglobovima ruke. Načinjen je od mekanih materijala koji omogućuju koži disanje, a moguće ga je nositi na oba zgloba.

ZAŠTITA RANA U JEDNOSTAVNA TRI KORAKA

Manje rane ne čine veliki problem u sportskim aktivnostima, no zbog mogućih infekcija nužno je zbrinuti i takve ozljede. Svako malo oštećenje kože zaslužuje posebnu pažnju i pravilnu njegu kako bi koža pravilno zacijelila. Predlažemo sljedeće jednostavne korake:

  1. Čišćenje

Čišćenje površinske ozljede od prljavštine i bakterija nužan je prvi korak za optimalno obnavljanje kože. Kako biste spriječili moguće upale i infekcije, nanesite Hansaplast sprej za dezinfekciju rana po čitavom području površinske ozljede.

  1. Zaštita

Sljedeći korak je zaštita površinske ozljede od vanjskih utjecaja kao što su prljavština i bakterije kako bi se osiguralo neometano obnavljanje kože. Prekrijte površinsku ozljedu Hansaplast GREEN & PROTECT flasterom. Promatrajte površinsku ozljedu i svakodnevno mijenjajte flaster, osim ako vam liječnik nije preporučio drugačije.

  1. Obnavljanje

Pomozite vašoj rani da zacijeli sigurno, brzo i uz manji rizik od stvaranja ožiljaka. Redovito nanosite Hansaplast mast za obnavljanje kože dok površinska ozljeda u potpunosti ne zacijeli. Ako je potrebno, pokrijte ranu flasterom, sterilnom gazom ili oblogom.

ODRŽIVA ZAŠTITA RANA I TIJEKOM BAVLJENJA SPORTOM

Briga o prirodi i okolišu danas je neizmjerno važna. Sve veći broj ljudi ima želju pozitivno utjecati na prirodu oko sebe. Potaknite promjenu počevši od sebe uz nove Hansaplast GREEN & PROTECT flastere, i to čak tijekom bavljenja sportskim aktivnostima. GREEN & PROTECT je samo jedan od mnogih koraka koje Hansaplast poduzima s ciljem pružanja održive i pouzdane zaštite rana. Ovi inovativni flasteri spajaju eco-friendly materijale uz pružanje pouzdane Hansaplast kvalitete. Svakodnevne ogrebotine, posjekotine i male površinske ozljede doista su česte, te je u takvim trenucima kožu potrebno prikladno zbrinuti.

Tjelovježba i sport važni su za dobrobit i opće zdravlje, ali često dovode do ozljeda. Mnoge uobičajene, manje sportske ozljede mogu se liječiti kod kuće odmorom i drugim načinima. U slučaju boli, oteklina, hematoma ili nemogućnosti korištenja ozlijeđenog područja, potražite liječničku pomoć. Nakon oporavka, nastavite dalje s tjelovježbom. Za sigurnost u svakom pokretu – Hansaplast.