+385 42 200 550

Uvjeti kupnje

Općeniti uvjeti poslovanja


Opće informacije

Prodavatelj je:
Zdravstvena ustanova Ljekarna Talan
Trg slobode 1, 42 000 Varaždin
OIB: 22020665555  
MB: 1628585

Kupac je: svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu i plaćanje u online trgovini Ljekarne Talan. Kupac može biti samo punoljetna osoba.
 

Informacije o proizvodima

Podaci o proizvodima (opisi, fotografije i cijene) prikazani su kako bi što vjernije prikazali proizvod kupcu.
Fotografije proizvoda su informativne prirode te ne moraju odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti.
Informacije o proizvodima su preuzete iz materijala (brošura, letaka, web stranica) koje je uredio proizvođač, uvoznik ili dobavljač pojedinog proizvoda.
Zadržavamo pravo pogreške u opisu ili fotografiji pojedinog proizvoda.

Cijene vrijede za online trgovinu Ljekarne Talan, te su navedene u kunama i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV), osim ako nije drugačije navedeno. Cijene iz online trgovine vrijede isključivo za online trgovinu; isto se odnosi na akcije i akcijske cijene.
Ljekarna Talan zadržava pravo izmjene informacija (uključujući cijene artikala i akcijske ponude) na stranicama bez prethodne najave.
 

Odricanje od odgovornosti

Sadržaj na www.ljekarnatalan.hr je informativne prirode i ne može nadomjestiti savjet ljekarnika i liječnika.

Načini plaćanja

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini moguće je na sljedeće načine:

1. Plaćanje općom uplatnicom ili internet bankarstvom:

IBAN: HR7023600001101738787 Zagrebačka banka d.d.

Model: 00

Poziv na broj: broj narudžbe

Opis plaćanja: online ljekarna, broj narudžbe

Po primitku uplate vršimo isporuku.

2. Plaćanje pouzećem: Pošiljku ćete platiti dostavljaču prilikom preuzimanja. Uslugu plaćanje pouzećem plaćate dodatno 5 kuna.

3. Plaćanje karticama: 

Jednokratno plaćanje putem AmericanExpress, MasterCard, VISA i Maestro kartica, te plaćanje na 2-3 rata putem AmericanExpress, VISA Inspire i Maestro kartica PBZ-a.

Jednokratno plaćanje putem Diners, Discover, DinaCard, te plaćanje na 2-3 rata Diners karticama Erste card cluba.

Jednokratno plaćanje putem MasterCard standard, MasterCard gold, MasterCard go!, MasterCard platinum, Visa Business i Visa Avenue Mall karticama.

Plaćanje karticama obavljate na siguran način preko WsPay Payment Gateway-a.

Sigurnosni programi koji se koriste prilikom kupnje su: American Express – Jamstvo sigurne online kupnje, Verified by Visa i MasterCard SecureCode.

Izjava o privatnosti

Ljekarna Talan obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Ljekarne Talan i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka.

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

- Ime i prezime; E-mail; Telefon; Adresa; Mjesto; Poštanski broj; Država; Vrsta kartice; Broj kartice; Vrijeme trajanja kartice; CVV kod kartice.

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Izjava o korištenju WSPay-a

Ljekarna Talan koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Uvjeti dostave i isporuke

Naručene proizvode dostavlja kurirska služba GLS na adresu koju je kupac naveo, a trošak dostave obračunava se u skladu sa cjenikom dostave. Pošiljke ne šaljemo subotom, nedjeljom i praznicima.

Narudžbe šaljemo u roku 1-2 dana od primitka  (isključeni subota, nedjelja, praznici). U slučaju da naručeni proizvodi nisu na zalihi, kupca ćemo o tome obavijestiti idući radni dan i dogovoriti želi li prekinuti narudžbu ili pričekati dok traženi proizvod ne bude dostupan.

Ljekarna Talan ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

Ukoliko želite, narudžbe možete podignuti u našim ljekarnama u Varaždinu i Zagrebu nakon što Vas obavijestimo da je pošiljka spremna za podizanje.

CJENIK DOSTAVE

Ne postoji minimalan iznos narudžbe.

Za iznos narudžbe manji od 350,00 kuna trošak dostave iznosi 30,00 kuna.

Za iznos narudžbe veći od 350,00 kuna dostava je besplatna.

Uvjeti povrata i reklamacije

Reklamacije uvažavamo unutar 24 sata od primitka pošiljke, isključivo uz predočenje računa u sljedećim slučajevima:

- ako su isporučeni proizvodi koji nisu naručeni

- ako su isporučeni proizvodi koji imaju oštećenja koja nisu uzrokovana transportom

Ljekarna Talan će odobriti povrat i/ili zamjenu proizvoda kupcu nakon primitka opravdane pisane reklamacije (e-mailom ili poštom).

Troškove povrata i/ili zamjene pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda snosi prodavatelj. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

Prije pakiranja pošiljke svaki proizvod provjeravamo da nije oštećen. U slučaju da pri preuzimanju pošiljke kupac ustanovi da je  fizički oštećena ili pokazuje znakove otvaranja, kupac treba odbiti preuzimanje iste.

Između prodavatelja i kupca ugovor je sklopljen u trenutku kada prodavatelj potvrdi narudžbu i kada kupac primi obavijest da je narudžba potvrđena.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72., st.1, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od dana primitka naručenih proizvoda. Kako bi ostvario to pravo kupac je dužan o svojoj namjeri da raskine ugovor pismeno obavijestiti prodavatelja, te vratiti naručene proizvode o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane kupca, prodavatelj je dužan izvršiti povrat uplaćenoga novca, u roku od 14 dana od dana primitka vraćenih proizvoda.

 

Zdravstvena ustanova Ljekarna Talan prijavila je prodaju medicinskih proizvoda na daljinu putem
interneta Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode, Ksaverska cesta 4, 10000 Zagreb
(www.halmed.hr).

 

Ako imate problema sa proizvodom kupljenim preko interneta, na navedenom linku, slijedeći korake, možete pokušati postići izvansudsku nagodbu:

Platforma Europske komisije za rješavanje sporova putem interneta