+385 42 200 550

Lipikar - rješenje za suhu i vrlo suhu kožu cijele obitelji

Njega kože

Dolaskom zime i hladnijih dana sve više se susrećemo s problemom suhoće kože i atopije, stoga vam nudimo jedinstveno rješenje – Lipikar! Lipikar čini linija dermatoloških proizvoda za svakodnevnu njegu kože od prvog dana života, preko tegoba s kojima se susreće vrlo suha i osjetljiva koža, pa sve do ekcema i atopijskog dermatitisa. U nastavku saznajte više o proizvodima i postupku njege kože…
Periodi godine poznati po nižim temperaturama nisu baš omiljeni ljudima koji se bore s atopijskim dermatitisom, ekcemima na osjetljivoj koži i generalno sa suhom kožom. Atopija se smatra najrasprostranjenijim problemom kože koji narušava kvalitetu života, dok je drugi razlog po učestalosti posjeta dermatologu u Europi.
Još prije 20-ak godina, La Roche-Posay je stvorio Lipikar, kompletnu liniju proizvoda za njegu suhe, osjetljive, iritirane kože i kože sklone atopiji. Lipikar proizvodi prilagođeni su uporabi na koži beba, djece i odraslih. Od trenutka svog nastanka, Lipikar je uspostavljen kao lider na tržištu emolijensa u Europi, a danas čak i šire.

Lipikar kao dio obavezne terapije atopijskog dermatitisa

U tretmanu i terapiji atopijskog dermatitisa preporuka je da se uz propisanu terapiju lijekovima, obavezno njeguje koža prikladnim emolijentnim proizvodima. Nema dobrog tretmana i kontrole atopije bez dobre njege kože. Danas je za ovu svrhu dostupno više proizvoda nego ikada prije, no nisu svi isti, i svakako nisu podjednako moćni. U okviru svoje ponude Lipikar ima proizvode specijalno formulirane za tretman kože koja je sklona atopiji, pod nazivom Lipikar AP+. Najnovija istraživanja atopijskog dermatitisa ukazuju na važnost uloge mikrobioma kože u nastanku ovog stanja. Poznato je da u atopiji dolazi do poremećaja statusa barijere kože koja više ne obavlja svoju funkciju pravilno, zbog čega su nadoknada lipida i intenzivna hidratacija neophodne u terapiji. Ali danas, ukoliko želimo bolje rezultate tretmana, moramo djelovati na mikrobiom kože, kao jedan od odgovornih faktora. Upravo je uravnotežavajuće djelovanje na mikrobiom kože najveća snaga Lipikar AP+ proizvoda i razlog učinkovitosti njege ovim proizvodima!

Osnova njege suhe i atopiji sklone kože su higijena kože (tuširanje) i njega emolijensom. Lipikar AP+ duo – Syndet za tuširanje i Baume za njegu su zlatni standard za svu djecu i odrasle koji se bore s atopijom. To su dermatološki proizvodi koji nadoknađuju lipide u koži i održavaju hidrataciju, te tako ponovno vraćaju zaštitnu funkciju kože, a zahvaljujući jedinstvenom sastojku Aqua Posae Filiformis, djeluju uravnotežujuće na mikrobiom koji ponovo dobiva status kao na zdravoj koži.

Jedan od najvećih i najneugodnijih simptoma suhe kože je svrbež koji narušava kvalitetu života, pa je La Roche-Posay obogatio liniju s Lipikar Stikom AP+ kao idealnim rješenjem i za ovaj simptom. Njegovo praktično pakiranje omogućuje jednostavno korištenje u trenutku kada se pojavi svrbež. Proizvod se može nanositi na sve dijelove tijela gdje trenutno smiruje napadaj svrbeža i idealan je jer se može nanositi bilo kada i bilo gdje! 

Lipikar kao dio svakodnevne njege, čak i od prvog dana života

Suha koža je svakodnevnica ogromnog broja ljudi, ali i normalna koža tijela zahtijeva svakodnevnu njegu jer će u suprotnom, zbog uvjeta i načina na koji danas živimo, postati suha i dehidrirana. Lipikar nudi i proizvode za njegu normalne kože da bi ostala gipka, meka i glatka, a da bi vas kroz dan pratio osjećaj ugode.

Za higijenu tijela u Lipikaru možemo pronaći: Lipikar Gel lavant, izvrstan gel za kupanje prilagođen normalnoj do suhoj koži za svakodnevnu uporabu, Lipikar ulje, predstavnik sve popularnijih farmaceutskih oblika ulja za kupanje, s izvrsnim učinkom neutralizacije tvrde vode, što posebno odgovara higijeni suhe i vrlo suhe kože tijela, te Lipikar Surgras, čvrsti sindet, koji iako u dobro poznatom obliku sapuna uz nježno čišćenje, koži omogućuje neophodne lipide.

Za njegu tijela suhe kože odaberite Lipikar mlijeko s 10% karite maslaca, cold kremom i čak 66% La Roche-Posay termalne vode! Hipoalergena formula ovog mlijeka idealna je za svakodnevnu uporabu cijele obitelji, od beba do odraslih što ga čini izuzetno praktičnim proizvodom.

Važno je naglasiti da su svi Lipikar proizvodi potpuno sigurni za uporabu i na najosjetljivijim tipovima kože jer su hipoalergeni, ne sadrže parabene i testirani su pod nadzorom dermatologa i pedijatara na suhoj, osjetljivoj koži i koži sklonoj atopiji. Lipikar proizvodi su sigurni za uporabu na koži beba i djece. Zbog svojih osobina i visokog stupnja tolerancije, Lipikar je sigurna preporuka za prvu njegu kože beba. Rutina Lipikar Gel lavant i Lipikar mlijeko je najbolji način da bebina koža sigurno zaplovi u odrastanje!

 

Pogledani proizvodi