+385 42 200 550

Toleriane sensitive: Puno više od same hidratacije

Njega kože

JESTE LI ZNALI DA VAŠA KOŽA IMA DVIJE ZAŠTITNE BARIJERE?

Epidemija osjetljive kože

U današnje vrijeme sve više ljudi smatra da njihova koža nema zaštitnu funkciju te da je netolerantna na cjelokupnu okolinu koja ih okružuje. Za 62% žena danas, koža je postala službeno osjetljiva. Koji je razlog tome? Odgovor leži u gubitku ne samo jedne, nego čak dvije zaštitne barijere na koži.

Kada koži nedostaje učinkovita zaštitna funkcija, elementi okoline kao što su čestice onečišćenja lakše mogu penetrirati u kožu te potaknuti iritaciju i neugodne simptome često povezane s osjetljivom kožom: peckanje, svrbež i crvenilo.

1. Prva kožna barijera: Lipidi su najbolji prijatelji žena

Koža proizvodi matriks sastavljen od esencijalnih lipida, koji okružuje mrtve stanice kože - korneocite na njihovoj površini i na taj način formira fizičku barijeru koja štiti od vanjskih iritansa. Oni također pomažu u zadržavanju vlage i čine kožu boljim domaćinom za dobre bakterije.

2. Druga kožna barijera: živi ekosistem na površini kože

Dermatološka istraživanja otkrivaju zaštitnu prirodu kožnog mikrobioma, sastavljenog od milijardi bakterija koji žive u i na njemu. Zdravlje i ugoda kože uvelike ovise o ovim dobrim mikrobima koji pomažu u regulaciji unutarnjih procesa u koži za manje iritacija.

Kako poduprijeti obje kožne barijere?

  1. Za obnovu hidrolipidnog filma potražite proizvode koji u svom sastavu kombiniraju emolijense, ovlaživače i aktivne sastojke. Jedan od prvoklasnih aktivnih sastojaka je Ceramid-3 koji zamjenjuje prirodne lipide i formira fizičku barijeru kože.
  2. Kako biste nadopunili mikrobiom potražite proizvode nove generacije s prebiotičkim svojstvima poput La Roche-Posay termalne vode koja zajedno s ostalim elementima u tragovima omogućuje rast 500 sojeva bakterija koje se mogu pronaći na zdravoj koži.

Tradicionalne „prazne“ hidratantne kreme smatramo zastarjelima. Kako bismo kožu dugotrajno oslobodili osjetljivosti i vratili joj ugodu, suvremena hidratantna njega trebala bi djelovati na obje barijere kože- na dragocjene lipide i na mikrobiom.

TOLERIANE SENSITIVE je prebiotička hidratantna njega koja smanjuje osjetljivost kože, a njeni su sastojci:

  • Niacimanid 2%: SMIRUJUĆE DJELOVANJE
  • Glicerin 7% i Ceramid III: HIDRATACIJA I JAČANJE KOŽNE BARIJERE
  • 73,9% La Roche-Posay prirodne termalne vode: SMIRUJUĆE DJELOVANJE S PREBIOTIČKIM SVOJSTVIMA

Formula koja je pogodna i za bebe pokazala je značajnu klinički dokazanu učinkovitost na funkciju barijere kože1:

  • Značajna učinkovitost smirenja uz statistički značajno smanjenje osjećaja peckanja na licu
  • Statistički značajno smanjenje suhoće, ljuštenja, zatezanja, bockanja i svrbeža

TOLERIANE linija proizvoda testirana je na koži sklonoj alergijama te je bez parfema i alkohola.

Pravilna rutina osjetljive kože ne bi bila potpuna bez učinkovitog, ali i dovoljno nježnog gela za čišćenje. Stoga, La Roche-Posay na tržište lansira novi Toleriane njegujući gel za pranje kože koji djeluje protiv nelagodnog zatezanja kože i suhoće.


1Rezultat samoprocjene i kliničke evaluacije na 54 žena s osjetljivom kožom, 4 tjedna korištenja, 2 nanošenja dnevno, ujutro i navečer

 

Pogledani proizvodi