+385 42 200 550

Biovitalis Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji, 50ml

3,99 € (30,06 kn)
  • Besplatna dostava za narudžbe iznad 50 €
    Za narudžbe manje od 50€ : već od 5,30€
  • Plaćanje na rate
  • Rok isporuke: 2 dana
  • Sigurna online kupnja
  • Šifra proizvoda
  • C024961
  • Raspoloživost
  • raspoloživo

Pakiranje: 50ml

Za veoma suhu kožu sklonu atopijskom dermatitisu potrebni su samo nježni proizvodi. Agresivni gelovi za tuširanje na bazi sapuna u većini slučajeva mogu samo pogoršati stanje i oslabiti već fragilnu barijeru kože s atopijom. Zato za takvu kožu birajte samo nježno - sredstva za pranje na bazi sindeta, takozvanog sapuna bez sapuna. BIOVITALIS® mini pakiranje Fluida od 50ml omogućuje vam da isprobate najnježniji čistač, dodate ga u torbu za pelene ili ponesete na putovanje jer smije i na avion. Mogu ga koristiti bebe, djeca i odrasli na licu, tijelu i kosi. 

Fluid je dermatološki ispitan proizvod, razvijen za pranje i čišćenje vrlo suhe kože i kože opterećene atopijskim dermatitisom. BIOVITALIS® Fluid sadrži sindet - blagi "sapun" koji kožu čisti nježno i ne isušuje ju. pH sindeta se prilagođava pH vrijednosti kože i ima znatno manji iritativni potencijal u odnosu na sapune. Fluid je obogaćen ekstraktom zobi zbog čega dodatno njeguje i umiruje suhu i osjetljivu kožu. Koža postaje umirena, nježna i meka. Može se koristiti za pranje nježne i osjetljive kože od rođenja nadalje, kao i u odrasloj dobi u slučaju vrlo suhe kože.

Fluid se može koristiti na čak 3 načina:

  • kao umirujuća kupka
  • kao šampon za kosu
  • i kao gel za tuširanje.

Fluid smo klinički testirali pod nadzorom dermatologa Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva bolnica). Ispitivanje je provedeno na uzorku od 40 djece s dijagnozom atopijskog dermatitisa. Rezultati nas nisu iznenadili jer smo godinama slušali vaša pozitivna iskustva. Kliničko ispitivanje učinkovitosti dokazalo je poboljšanje stanja kože kod 98% djece. Za vrijeme trajanja kliničkog ispitivanja, pacijenti su u svakodnevnoj temeljnoj njezi kože primjenjivali isključivo Emulziju za njegu i Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji. 

Kad govorimo o poboljšanju, u ispitivanju je dokazano:

  • smanjenje suhoće kože (smanjeno perutanje, ispucanost),

  • smanjenje nadražaja na svrbež,

  • smanjenje učestalosti upale i potrebe za kortikosteroidima i

  • poboljšanje kvalitete života djeteta.
     

Isprobajte ovaj dermatološki ispitani Fluid za pranje u mini pakiranju. Kada se uvjerite koliko je nježan prema osjetljivoj i suhoj koži sklonoj atopiji i ne iritira je, provjerite i verziju Fluida od 250ml

Inovativnom kombinacijom prirodnih aktivnih sastojaka razvili smo učinkovitu recepturu, koju potpisuje farmaceut. 100% sastojaka odgovara standardima prirodne kozmetike, a u proizvodnji Fluida smo koristili 0% parabena, alergena, parafinskog ulja i SLS-a.

Način primjene: 

Fluid se može koristiti kao kupka, šampon za kosu te gel za tuširanje. Dodavanjem Fluida u vodu za kupanje, u količini koja će blago zapjeniti vodu prilikom miješanja, nastaje kupka. Fluid se može nanijeti i izravno na prethodno navlaženu kožu i kosu, te nježno masirati kako bi nastala blaga pjena. Isprati mlakom vodom. Kožu osušiti nježnim tapkanjem ručnikom, izbjegavajući trljanje. Neposredno nakon sušenja, unutar 3 minute, na kožu je potrebno nanijeti  Emulziju za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji.

Pranje kože opterećene atopijskim dermatitisom potrebno je ograničiti na najviše tri puta tjedno. Pritom je potrebno voditi računa da pranje ne traje duže od 10 minuta te da temperatura vode ne prelazi 34°C. 

Pitanja i odgovori
Ocijenite ovaj proizvod
  • {{review.Username}} ocjenjuje:
{{review.DateCreated_print}}
{{review.Description}}
Sastojci

aqua (pročišćena voda) sodium cocoamphoacetate* avena sativa bran extract (ekstrakt zobi) glycerin (glicerol biljnog podrijetla) lauryl polyglucose* panthenol (provitamin B5) citric acid sodium lauryl glucose carboxylate* sodium cocoyl glutamate* sodium benzoate xanthan gum * ecocert certificirana sirovina

Pitajte ljekarnika
Pitajte našeg ljekarnika
Ako trebate savjet vezan uz zdravlje slobodno se obratite našem ljekarniku
Pogledani proizvodi